Nachtwerk. Dit had onze Belgische E-commerce nodig!

0
97
Nachtwerk België toegestaan

Jaren heeft men er over gedaan om tot inzicht te komen.
Het is een noodzakelijk “kwaad” om de concurrentie met buitenlandse distributiebedrijven en e-commerce bedrijven te kunnen aangaan.
Of laat ons zeggen : om de online omzet niet van ons Belgenlandje te laten afsnoepen.

VOORSPRONG BUITENLANDSE WEBSHOPS

Al jaren hadden o.a. Nederlandse webshops en distributiebedrijven een voorsprong omwille van hun (nachtelijke) verzendmogelijkheden. Dit concurrentieverschil is eindelijk teniet gedaan door e-commerce bedrijven in België toestemming te geven voor nachtwerk. . Dit geeft mogelijkheden voor een pak extra jobs in België. Met de komende feestdagen een ideale gelegenheid om de verkoop te optimaliseren.
Volgens Unizo gebeurt 60% van de online bestellingen tussen 15 en 24 uur. Als je dan als Belgisch distributiebedrijf geen nachtwerk mag verrichten heb je een grote handicap. Want als je ’s nachts de pakjes kan verwerken kan je garanderen dat ze de volgende morgen bij de klant zijn. En laat dat nu iets zijn die de online klant meer en meer voorop stelt. Vandaar dat voorheen veel pakjes vanuit Nederland vertrokken om de volgende morgen bij de klant aangeboden te worden in België.

BELGISCHE WEBSHOPS INHAALBEWEGING

België is door de nieuwe visie over nachtwerk aan een forse inhaalbeweging bezig. En als we straks pakjes online bestellen voor de Kerstdagen of in de winkel nog last minute bestellen, weet dan dat de nachtwerkers jou dankbaar zijn. En de Belgische arbeidsmarkt nog meer.

Artikel Unizo : http://www.unizo.be/nieuws-pers/unizo-over-akkoord-nachtarbeid-e-commerce-concurrentie-met-buurlanden-mogelijk

Klaar voor het nachtwerk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER