Op het werk leveren? Of in de slimme brievenbus?

0
63
slimme brievenbus

Foto : Stockunlimited

 
Pakjes laten toekomen op het werk.

 

Of liever leveren aan de slimme brievenbus?

Kan ik mijn pakje laten toekomen op het werk?

Een veelgestelde vraag bij menig werkgever tegenwoordig.

Goede mensen aanwerven is moeilijk. Ze ook nog houden kan nog veel moeilijker zijn. Maar veel KMO’s in België zijn best wel flexibel naar hun werknemers toe. En dat kan met soms zeer eenvoudige toegevingen.

Zo blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, waaraan meer dan 500 KMO’s hebben deelgenomen, dat meer dan 80% van deze ondernemingen het toelaat dat werknemers online bestelde producten laten afleveren op het werk.
Een gunst die menig medewerker wel weet te bekoren. Anders dienen zij in privé-tijd het pakketje te gaan afhalen. Misschien komt dan wat meer flexibele tijd vrij voor de baas?

In Nederland echter laat amper de helft van de bedrijven dit toe. Zo lezen we in de publicatie van NSZ. Maar dat is dan weer logisch te verklaren daar Nederlandse bedrijven veelal groter zijn in aantal werknemers. In tegenstelling met de vele kleinere maar familiale KMO’s bij ons. Bij mega-bedrijven is het organisatorisch moeilijk om het pakketje bij de juiste persoon terecht te laten komen.

Je kan zeggen “werk is werk”. Maar bekijk ook even de voordelen. Tijdens de koffiepauze even de nieuwste aankoop bekijken en bespreken … Het brengt nu eenmaal ook personeel bij elkaar. Menig dure teambuildingsessies kunnen hier niet tegenop!

Storend? Het kan zijn dat het de spuigaten uitloopt inderdaad. Maar daar heb je dan ook weer oplossingen voor.

De Bringme Box, een goed alternatief?

Zo zien we zelfs ook al een trend opduiken dat bedrijven een ruimte met “lockers” voorzien. Waar koeriers en bezorgdiensten hun pakjes kunnen in deponeren. De bestemmeling binnen het bedrijf krijgt dan een berichtje in welke locker ze hun pakje kunnen vinden.

Eén van deze initiatieven binnen dit concept is voorbeeld de Bringme Box. Onder hun klanten zien we o.a. KU Leuven, De Persgroep, Acerra en KBC.

Of toch liever een slimme brievenbus thuis?

Een slimme brievenbus is een brievenbus met verschillende technische snufjes. En gebruikt men om zowel pakketjes te ontvangen als te verzenden (retours). Of artikels en items uit te wisselen met bekenden. Zo kan zelfs de bakker jouw brood daar veilig in deponeren.

De brievenbus kan geopend worden met behulp van een eenmalige code die op het pakket staat vermeld. En heeft absoluut geen kabels nodig want kan op batterijen fungeren die meerdere jaren. Het is zelfs een soort kluis met diefstalbeveiliging.

Nog in zijn kinderschoenen maar de slimme brievenbus zullen we meer en meer bij landelijke woningen zien opduiken. Dat is zeker.

Laat jij het als bedrijfsleider toe dat men pakjes voor de werknemer levert op jouw bedrijf?

Of adviseer je jouw personeel binnenkort een slimme brievenbus?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER