Goede Belgische domeinnaam

Foto : Stockunlimited

 

Vooreerst kan je een domeinnaam niet kopen.

Jammer he? 😉 Je kan wel het gebruiksrecht ervoor verkrijgen via een zogenaamde “registrar”. Heeft een ander de domeinnaam al ingenomen kan je dit gebruiksrecht eventueel overnemen. En hiervoor een bepaalde som betalen aan diegene die de domeinnaam reeds geregistreerd heeft. De wat wij hier als “koop” zullen vermelden.

Een goede Belgische domeinnaam zoeken.

Je bent op zoek naar een goede Belgische domeinnaam voor een gloednieuwe of bestaande website. Het is al meermaals onderzocht, Belgen vinden een .BE domeinnaam de meest betrouwbare. Het straalt vertrouwen uit dat het aanbod van Belgische origine is. Of zeker aan de Belgische wetgeving en bescherming zal voldoen. Dat stimuleert alleen maar de verkoop als je je op de Belgische markt wil profileren. Een .BE domeinnaam dus zeker aan te raden!

Bron : “Waarom .be de beste keuze is voor Belgische ondernemers”
https://www.dnsbelgium.be/nl/nieuws/waarom-be-de-beste-keuze-voor-belgische-ondernemers

Een Belgische domeinnaam registreren.

Het eerste wat je kan doen is kijken op DNS.BE of de domeinnaam die je wenst al niet geregistreerd is.

Is de domeinnaam nog niet geregistreerd? Dan heb je geluk. Zo kan je via een bekende zogenaamde “registrar” de domeinnaam op jouw naam laten registreren. De ene registrar hanteert hiervoor andere prijzen dan de andere. Gezien ons grote aanbod aan domeinnamen (+1500) kozen wij voor de beste prijs en registreren alles via Versio.be.

Een domeinnaam en een website staan volledig los van elkaar. Je kan dus een domeinnaam registreren zonder deze meteen te koppelen aan een hosting waar je jouw website op plaatst. Je “parkeert” deze domeinnaam dus als het ware even tot je dat nieuwe project opstart of de nieuwe website klaar is. Zo hebben wij meerdere domeinnamen die klaar staan om uitgewerkt te worden.

Als je de domeinnaam registreert dien je een bepaald jaarlijks gebruikersrecht te betalen. Dat kan bij de ene registrar al voor 2 euro (het eerste jaar). Anderen hanteren zelfs tot 50 Euro.

Wat velen niet weten is dat je een domeinnaam perfect bij registrar A kan hebben terwijl jouw hosting (waar website software op komt) bij een totaal ander bedrijf kan zijn. Je laat dan de domeinnaam verwijzen naar de hosting en jouw website is vanaf dan vindbaar via jouw domeinnaam.

Een domeinnaam kopen.

Zoals reeds eerder aangegeven kan je een domeinnaam niet kopen. Maar koop je het gebruiksrecht over. We kunnen u garanderen, goede Belgische domeinnamen met een goed trefwoord zijn alsmaar moeilijker te vinden. Ondernemers die dus bv. een bod doen van 100 Euro exclusief btw ter overname van een domeinnaam zoals STUDIEBUREAU.BE kunnen beter hun tijd en energie steken in advies bij een webdesigner of digitaal strateeg.

Hoe komt het dat goede domeinnamen plots weer vrijkomen?

Een domeinnaam komt in 99% van de gevallen weer vrij op de markt als de jaarlijkse bijdrage (het jaarlijkse registratierecht) niet werd betaald.

Dat kan zijn door :

  • faillissement bedrijf
  • overlijden van de persoon die de domeinnaam geregistreerd had
  • stopzetting van activiteiten

En een jammer genoeg veel voorkomende reden … het simpel vergeten van het betalen van de registratierechten.

Om dit te voorkomen willen we klanten er nogmaals op wijzen dat het e-mailadres die je opgeeft bij de contactgegevens tijdens een registratie van uitermate groot belang is.

Geef hier altijd een e-mailadres op die je ten allen tijde los van al jouw activiteiten zal gebruiken. Dus niet het e-mailadres van jouw hostingprovider (die gaan ook al eens failliet), en ook niet het adres van een vriend e.d. want dan zijn zij eigenlijk eigenaar van het gebruikersrecht.

Indien u vergeet van registratierecht te betalen zal er steeds een herinneringsmail naar dit adres gestuurd worden. En we hopen dat jouw e-mailadres dan nog in gebruik is en je dus de mail ontvangt. Vergeet je dan nog te betalen komt de domeinnaam vrij. En wie eerst komt maalt. Als de concurrent dan wakker is …

En wij zijn altijd wakker … want staan altijd open voor nieuwe online projecten.

Wat de gek ervoor geeft.

In de beginjaren gingen er hallucinante bedragen om in de overnames van duidelijke goede domeinnamen. Deze tijden zijn echter wel al lang voorbij.

De waarde van een domeinnaam wordt hedendaags bepaald door de leesbaarheid (kort, duidelijk trefwoord) en wat men in Google Adwords dient te betalen per click voor het specifieke trefwoord. Er zijn nog enkele andere factoren maar dit zijn de meestbepalende.

Voor sommige trefwoorden dient men in Google Adwords vb. 3 Euro per click te bieden voor een mogelijke bezoeker en om jouw website bovenaan te laten verschijnen in de zoekresultaten. Iets wat al vele ondernemers extra klanten aangebracht heeft. Ideaal voor campagnes. Maar … het heeft op termijn ook een prijs.

Het nadeel van Google Adwords is dat de bezoekersstroom stopt als jouw Adwords budget op is.

Hier komt de domeinnaam met datzelfde trefwoord dan met zijn enorme meerwaarde. Google geeft terecht de meest relevante zoekresultaten weer bovenaan. Dus heb je een website met een goed trefwoord en uiteraard relevante inhoud dan genereer je een goede online aanwezigheid voor de lange termijn. Een eenmalige investering in een goede domeinnaam die op termijn een mooi blijvend rendement (lees bezoekers) kan geven.

Een goede domeinnaam (continu aanwezigheid) i.c.m. een goede Google Adwords campagne (binnen budget) kan een enorme impact hebben op de omzet.

Zijn er ook andere voordelen van een goede duidelijke domeinnaam?

We geven er enkele van de vele :

  • duidelijk leesbaar op bedrijfswagens en goed te onthouden
  • veelal goed te gebruiken voor radiospots
  • duidelijk leesbaar en kort voor flyers
  • iemand die de domeinnaam hoort of leest weet meteen wat u te bieden heeft

Kortom, stof to nadenken als u nog geen goede domeinnaam/domeinnamen heeft …

BTW …. wij zoeken nog partners voor het uitbouwen van volgende domeinnamen:

  • SHOPPEN.BE
  • LEASINGWAGEN.BE – LEASINGWAGENS.BE
  • DIGITAALADVISEUR.BE

LAAT EEN REACTIE ACHTER