Een goede domeinnaam kiezen: .be of een andere extensie?

0
44

Foto : Stockunlimited

Het belang van een domeinnaam staat buiten kijf. Maar een goede domeinnaam kiezen is misschien moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt. Je kan vandaag uit meer dan 1.000 unieke extensies kiezen.

Wat is nu het belang van die extensie? En welke kies je dan best?

Mikken op het juiste publiek

Goede content, een snelle website en mobiele bereikbaarheid. Het zijn belangrijke factoren om een goede plaats te veroveren in de zoekresultaten van Google.

Met je website wil je natuurlijk ook het juiste doelpubliek bereiken. Dat publiek bereik je door de juiste extensie te kiezen.

Zoekmachines maken een onderscheid in die domeinnaamextensies. In een eerste categorie vallen domeinnaamextensies die specifiek bij een land horen, zoals .be voor België of .nl voor Nederland. In de tweede categorie horen de generieke extensies. Denk daarbij aan .com, .net, .store of .blog.

Landextensies geven Google het duidelijke signaal dat je website mikt op dat specifieke land. Kies je voor een .be-domeinnaam, dan maak je met andere woorden duidelijk dat je je richt op een Belgisch doelpubliek.

Hoe zit dat dan met de generieke domeinnaamextensies? In die gevallen kijken zoekmachines naar de taal van je content. Op basis daarvan gaan Google en co bepalen welke regio relevant is.

Voordeel van de juiste extensie

Dat wil zeggen dat je voordeel doet met het kiezen van de goede extensie voor je domeinnaam. Een .be-domeinnaam is onmisbaar om de Belgische markt te veroveren. Belgen zijn trouwens wat chauvinistisch op het web. We associëren .be-domeinnamen veel sneller met betrouwbaarheid dan andere domeinnaamextensies.

De kwaliteit en betrouwbaarheid die we associëren met .be, straalt af op je website en merk. Voor wie zelf een onderneming wil starten, is een Belgische domeinnaam dus de beste keuze.

Met dank aan NOMEO voor deze bijdrage

LAAT EEN REACTIE ACHTER