Hoe draagt een premium domeinnaam bij aan het succes van je onderneming?

0
46
premium domeinnaam

Foto : STOCKUNLIMITED

Een premium domeinnaam is – what’s in a name – een domeinnaam waarvoor je meer betaalt dan een regulier webadres. Maar hoe komt dat nu? En loont de investering in een premium domeinnaam?

Wat is een premium domeinnaam?

Premium domeinnamen hebben een grote (commerciële) waarde. Daarom zijn ze wat duurder dan een gewone registratie. Meestal gaat het over een heel korte domeinnaam die gemakkelijk onthouden wordt, of bestaat de domeinnaam uit een vaak gebruikt keyword.

Over het algemeen kan je 2 categorieën van premium domeinnamen onderscheiden. In de eerste categorie horen de oudere en meer bekende domeinnaamextensies, zoals .be of .com. Sommige domeinnamen in die extensies kunnen al jarenlang geregistreerd zijn, waardoor ze meer waarde hebben opgebouwd en dus ook wat meer kosten.

In de tweede categorie van premium domeinnamen horen de nieuwe domeinnaamextensies. Denk bijvoorbeeld aan .shop, .blog of .club. Vaak is het de beheerder van de domeinnaamextensie (registry) die een hoge prijs plakt op bepaalde domeinnamen, omdat wordt aangenomen dat die domeinnamen erg waardevol zullen worden.

Hoe kan je een premium domeinnaam herkennen?

Hoe kan je nu achterhalen of een domeinnaam premium is? Ze beantwoorden bijna altijd aan de volgende kenmerken:

  • De domeinnaam is kort. Voor een domeinnaam die uit 2 of 3 karakters bestaat, betaal je haast altijd een premium prijs. Maar ook domeinnamen die uit 4 à 6 tekens bestaan worden als waardevol goed beschouwd.
  • De domeinnaam is gemakkelijk te onthouden en spellen.
  • De domeinnaam bestaat uit 1 of 2 keywords, zoals ‘kind‘ of ‘personalcoach‘. Plaatsnamen en voornamen zijn meestal ook premium.

De voordelen van een premium domeinnaam

Een domeinnaam is het startpunt van je online succes. Een goede eerste indruk met een domeinnaam die iedereen onthoudt, geeft je een streepje voor op andere ondernemingen. Maar er zijn nog voordelen verbonden aan een premium domeinnaam.

Een korte domeinnaam is handig voor allerlei marketingacties, zowel online als offline. Een duidelijke domeinnaam blijft mensen veel langer en beter bij, wanneer ze die zien op een flyer of horen in een reclamespotje. Op sociale media is een korte domeinnaam dan weer handig, wanneer je naar je website wil linken.

Heb je een keyword in je domeinnaam, dan zien mensen meteen wat ze van je kunnen verwachten vóór ze je website bezoeken. Dat boezemt internetgebruikers ook extra vertrouwen in.

Een laatste voordeel van premium domeinnamen, is dat ze veel type-in traffic hebben. Dat is verkeer naar je website van bezoekers die je domeinnaam rechtstreeks intypen in de adresbalk, in plaats van te navigeren via zoekmachines of sociale media.

Loont de investering in een premium domeinnaam? Wij zijn er helemaal van overtuigd.

Met dank aan nomeo voor deze bijdrage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER