Foto : Stockunlimited

Zoekwoorden of trefwoorden. Als ze jouw website maar vinden!

 

Eén van de belangrijkste onderdelen in SEO (zoekmachine optimalisatie) zijn trefwoorden. Of men noemt het ook zoekwoorden. Op welke woorden wil je snel vindbaar zijn in een zoekmachine zoals Vb. Google? Graag relevante woorden rond de activiteiten van uw onderneming!

SEO en aanpassen van uw website

Je kan hiervoor een specialist inhuren waarvan je verwacht dat hij of zij zijn werk goed doet. Het neemt soms maanden in beslag om verbetering te zien na aanpassingen van de website. Maar kan je die veranderingen ook zelf controleren en opvolgen als bedrijfsleider?

Ja, daar heb je online tools voor. En ja, daar kunnen ook de prijzen de pan uit swingen voor hulpprogramma’s met dikwijls dezelfde mogelijkheden.

SE Ranking, opvolgen van zoekwoorden en websites concurrenten

We bespreken hier een hulpprogramma waarmee je snel, eenvoudig, overzichtelijk en betaalbaar kan opvolgen of jouw website beter vindbaar aan het worden is na de dure specialisten …

Want statistieken welke sommige “specialisten” aanleveren als bewijs van “resultaat” geven dikwijls niet altijd de realiteit weer. Even controleren hoeft niet veel te kosten! Double check please!

We hebben het even over SE Ranking. Eenvoud en betaalbaar.

Controleer uw ranking in Google en Bing.

Een belangrijke functie van SE Ranking is het bijhouden van zoekwoorden. Zoekwoorden die jij netjes kan ingeven. De zoekwoorden waarmee jij graag mensen naar jouw website wilt krijgen.

SE Ranking gaat de ranking van jouw website voor deze zoekwoorden en trefwoorden weergeven. En vergelijken met een eerdere datum. Zie je verbetering naarmate de weken voorbijgaan?

Stel dat het zoekwoord ‘constructiewerken’ voor jouw activiteit zeer relevant is. Dan kijkt SE Ranking op welke positie je staat in Google voor dit zoekwoord. Als dat niet schitterend is, vb. positie 65, kan je jouw website zodanig aanpassen dat je hoger komt in Google. Na een paar weken of maanden kan je jouw posities opnieuw controleren. Ben je op bepaalde zoektermen gestegen of gedaald in de grootste zoekmachine stijgen? Of in Bing?

Uw zoekwoorden in België? En over de grenzen ook vindbaar?

Je kan overigens zelf het land en de zoekmachine kiezen.

Stel dat je meer voet wil krijgen in Nederland kan je opvolgen hoe jouw website scoort binnen vb. de Nederlandse Google. Wil je jouw posities zien in de zoekmachine Bing in Frankrijk? Het kan allemaal.

SEO en een goede domeinnaam

De zogenaamde SEO is belangrijk. Vindbaarheid online is een must om te overleven als KMO tegenwoordig. Het kan een pak geld kosten om deze te optimaliseren. Net zoals Google Adwords een flinke duit kan kosten om bezoekers naar een website te krijgen.

Een goede domeinnaam (goed te onthouden, to the point, goed zoekwoord/trefwoord) en goede SEO (samenstelling website, relevante content) zijn de twee basiselementen voor online succes.

Hoe scoren de concurrenten online?

Jaja. Je kan ter vergelijking 5 websites van concurrenten ingeven en zo opvolgen hoe zij scoren online met de door jou bepaalde trefwoorden. Of kijk ook even met welke zoekwoorden zij veel verkeer naar hun website krijgen!

SE Ranking geeft jou snel weer hoe goed deze concurrenten scoren op uw zoekwoorden. Weet je niet wie jouw concurrenten online zijn dan zal je dat snel weten via SE Ranking.

Want per zoekwoord kun je de top 10 bekijken van de websites (lees: concurrenten) die boven of net onder jouw website zichtbaar zijn bij vb. Google opzoekingen.

Een plaatsje hoger in de Google weergave bij opzoeking via een zoekwoord kan net wel of net niet een nieuwe klant zijn!

De voordelen van deze SEO-tool

SE Ranking is geen gratis SEO-tool maar is ook absoluut niet duur.

– je kan opzoeken op welke zoekwoorden jouw concurrent adverteert

– je kan zoekwoorden importeren uit de Google Search Console

– je kan zelfs zien wanneer concurrenten een bepaalde pagina aanpassen (gewoon pagina ingeven die je wilt opvolgen)

– wil je elke maand een overzichtsrapportje van de nieuwe posities trefwoorden/uw website? No problemo.

– je kan al vanaf 5 Euro per maand een pak informatie bekomen met deze tool.

– zeer betaalbaar met veel begrijpelijke info om zelf als bedrijfsleider wat opvolging te doen

– mooie tool om zelf regelmatig te checken of uw SEO-specialist wel echt zijn werk goed doet. En vooral zijn geld waard is …

– SE Ranking slaat huidige en voorbije advertenties van jou en van concurrenten. Welke woorden en aandachtspunten gebruikt de concurrent?

– je kan het kosteloos testen

Er zijn varia SEO-tools online waarmee je zoekwoordposities kunt monitoren.

Maar daar zien we dikwijls abonnementsprijzen die de pan uit swingen. Na het vergelijken van verschillende SEO-tools zien we dat SE Ranking momenteel het meeste waar voor zijn geld geeft.

En ja, je hebt ook een paar gratis online tools. Maar absoluut niet met de mogelijkheden die SE Ranking geeft mo.

Zelf starten met SE Ranking? Of eens experimenteren? Ze geven jou de mogelijkheid om het 14 dagen te proberen dus waarom niet?

Inschrijven voor proefje kan hier. (FREE TRIAL)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER