Een snelle website of webpagina is van enorm belang. Bezoekers willen graag meteen de nodige informatie zien. En lang wachten laat bezoekers meteen een reden geven om bij de concurrent dan maar te gaan kijken.
Google streeft naar een perfecte gebruikservaring. En neemt de laadtijd van een website ook mee in het berekenen van de positie binnen de Google index. Dus je mag nog de meest relevante website hebben voor een zoekterm. Toch zal een trage website er dan voor zorgen dat je niet bij de eerste in de zoekresultaten staat.

Dus de snelheid van jouw website even checken kan geen kwaad.
Doe regelmatig de test!

Een andere reden kan ook zijn om even te controleren of de makers van jouw website wel hun werk goed gedaan hebben.
Grafisch kan de website er schitterend uitzien. En op een portable lokaal demonstreren geeft natuurlijk topsnelheden. Geweldig! Maar is het online ook wel zo? Check het zelf! Het is via onderstaande tools zelfs gratis! Wil je een heel diepgaand onderzoek heeft men ook betalende services.

WEBSITE SNELHEID TESTEN

3

PINGDOM website test snelheid

Heel bekende website waar je gratis een basistest kan doen van de snelheid van jouw website. Geef de domeinnaam in van jouw website en “test from” neem je het dichtste punt voor jouw website doelgebied. Dus vb. als je een Belgische website hebt neem je ergens een testpunt binnen Europa. Je krijgt dan een score en een samenvatting van de knelpunten voor jouw website. Weet je meteen wat dient aangepast te worden.
Naar Pingdom : https://tools.pingdom.com/

2

WEBPAGETEST

Nog een handige website. Hier zelfs nog met een verschilmeting van gebruikte browser. En je kan nog meer testlocaties kiezen. Vb. Amsterdam, Brussel, …
Ook hier uw URL (uw domeinnaam) ingeven, testlocatie selecteren en klaar.
Naar Webpagetest : https://www.webpagetest.org/

1

PAGESPEED INSIGHTS (Google)

Geen onbelangrijke test. Via één van de tools van Google zelf. Zeker te gebruiken. Google heeft verschillende tools om te controleren hoe Google jouw website “ziet”. Maak er dus ook handig gebruik van.

Pagespeed Insights : https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Relevantie en snelheid. Twee zeer belangrijke zaken om goed vindbaar te zijn binnen Google. Gevonden worden op internet is essentieel voor de online KMO en ondernemer. 

Of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER