Wat is een chatbot?

0
98

moeilijke-vragen-logo

CHATBOT – Chatten en robot

Het is een moderne manier van automatisch communiceren. Continu “lerende” software zal de door de bezoeker gestelde vragen zoveel mogelijk interactief en automatisch  beantwoorden.

WAT IS EEN CHATBOT?

Je ziet het meer en meer opduiken op websites. Een schermpje die tevoorschijn komt en u vraagt waarmee men u verder kan helpen. Of u vragen heeft? Of men u van dienst kan zijn?

Op het eerste zicht lijkt het of iemand jou persoonlijk aanspreekt via een venstertje. Maar het is een geautomatiseerde gesprekspartner. Chatten met een robot, de chatbot

Het is een conversatie waarbij men typt (chat) en u als vrager automatisch respons krijgt.

Hoe weet de chatbot de antwoorden?

Uit veel gestelde vragen in het verleden kan men een hele databank opstellen met vragen en antwoorden. Zo kan je de chatbot slimmer en slimmer maken naargelang er vragen bijkomen. Via woordherkenning en de combinatie van woorden kan de software met vrij grote zekerheid te weten komen wat uw vraag is. communiceren met chatbot

WAT KAN EEN CHATBOT ALLEMAAL VOOR MIJ ALS ONDERNEMER?

Bedrijven en KMO’s zetten dergelijke chatbot in op hun website om de meeste basisvragen automatisch te beantwoorden. Dit zonder dat men daar personeel moet voor inzetten. En de klant zo snel antwoord krijgt op zijn vragen. Als de chatbot niet kan antwoorden kan dan alsnog doorverwezen worden naar een medewerker of telefoonnummer.
Het geeft bedrijven ook de mogelijkheid om 24 uur op 24 uur een “helpfunctie” te voorzien. Ook weer zonder extra personeel in te zetten.

DE TOEKOMST MET DE CHATBOT?

Dat de functie van een chatbot nog in zijn kinderschoentjes staat en veel mogelijkheden heeft is zeker. Om u hier een staaltje weer te geven van enkele mogelijkheden verwijzen wij u even door naar het volgende artikel op Tweakers.net :
“Juridische chatbot hielp 160000 parkeerboetes terug te draaien”

https://tweakers.net/nieuws/112965/juridische-chatbot-hielp-160000-parkeerboetes-terug-te-draaien.html

Enjoy the future 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER