42 procentjes naar omhoog voor België online!

0
177
stijging online verkoop België

Foto : Stockunlimited

 
Online verkoop in België stijgt immens. Dat de e-commerce in België een forse inhaalbeweging doet is al meermaals door ons aangehaald. Binnenkort is het : wie niet web is …

De 100 populairste webshops in België hebben de voorbije 12 maanden maar liefst voor zo’n 3,7 miljard Euro verkocht. Dat e-commerce in België aan het “boomen” is is hierbij bevestigd. Want het gaat hier om een stijging van maar liefst 42 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Als men naar de 10 grootste spelers in online België kijkt ziet men dat deze webwinkels een omzet behaalden van 2,3 miljard Euro tussen november vorig jaar en oktober . En kan men hier zelfs spreken van een stijging van liefst 53 procentjes!

Dit blijkt uit weergave van cijfers van BeCommerce. BeCommerce is een Belgische vereniging van webshops. Ongeveer 420 webshops en 70 andere partners zijn lid van de organisatie.

Welke zijn anno 2016  de populairste webshops onder de Belgen?

Als we het verslag verder lezen blijken volgende webshops de Belgische online consument te kunnen bekoren. Amazon, AliExpress, Apple en het in Nederland immens populaire BOL.COM. Het valt op dat dit voornamelijk internationale spelers zijn.

Bol.com, de nummer 4 voor België, behaalde in Nederland en België een omzet van 1 miljard euro dit jaar. En het jaar is nog niet eens om… De Kerstperiode zal nog een fikse omzet geven voor de gewone winkels maar dito voor de online winkels..

Meer buitenlanders bezoeken Belgische webshops

Een fijne meevaller is dat het verslag ook melding maakt dat meer en meer buitenlanders Belgische webshops bezoeken. Waar voorheen de Belg eerder online over de grens ging zien we nu een deels omgekeerde beweging. Belgische bedrijven die zich nu niet online positioneren gaan het in de toekomst extreem moeilijk krijgen …
Een website, een goede domeinnaam, … Een must om de toekomst van uw KMO te verzekeren.

België online! KMO.BE is er alvast klaar voor. De fysieke winkel heeft een pak groeimogelijkheden naast de standaard fysieke verkoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER