BESPAREN KAN JE OOK OP REGISTRATIERECHT DOMEINNAMEN

0
104
Besparen op registratierecht domeinnaam

Foto: Stockunlimited.com

Dat een domeinnaam een essentiële uitdaging is voor ondernemingen en KMO’s lezen we hier ook op de website van FOD Economie.

Een goede domeinnaam is inderdaad belangrijk. Op zijn minst voor de vindbaarheid van uw KMO online. Dat brengt op zich ook wel kosten met zich mee zoals het jaarlijkse registratierecht.

VERGELIJK DE PRIJZEN VOOR DOMEINREGISTRATIE.

In België is het beheer van .BE domeinamen in handen van DNS.BE. Een VZW die op zich een lijst heeft van erkende bedrijven die Belgische domeinnamen mogen registreren. Je kan zelf niet rechtstreeks een domeinnaam registreren. En moet aldus altijd via één van de erkende domeinregistratie agenten zoals VERSIO , ComBell, …
besparen

De prijs die een agent vraagt om een domeinnaam te registreren voor uw bedrijf is niet echt vastgelegd. En dat is dus nu net een mogelijk besparingselement. De prijzen kunnen variëren van 4 Euro excl. BTW tot zelfs soms 100 Euro excl. BTW.

Ja, u leest het goed.

Als je meerdere domeinnamen vast te houden hebt kan dat jaarlijks oplopen. Alle beetjes helpen. Niet? Besparen en je hoeft er niks extra voor te doen.

ONZE VERGELIJKENDE STUDIE DOMEINREGISTRATIE

Voor het registreren van een Belgische domeinnaam :
Vermelde prijzen zijn excl. BTW per jaar. Op data 15/11/2016

VERSIO : 4 € , bij verlenging ook 4 €
Combell : 14,95 € (in promo), bij verlenging 37 €
Register.be : 19,95 € (in promo), bij verlenging normale prijs 41,50 €
One.com : 9 € , bij verlenging ook 9 €
TransIP.be : 6,99 € bij eerste jaar registratie. Nadien jaarlijks 10 €
domeinnaam-kopen.be : 5 €
neostrada.nl : 3,95 € (in promo), bij verlenging echter wel 12,50 Euro

Wat ook het vermelden waard is : je kan uiteraard ook kiezen voor andere extensies registreren zoals .SHOP, .EU, .NET, … Maar kijk eens wat deze registraties jaarlijks kosten. Die zijn in bijna alle gevallen behoorlijk hoger dan het registreren van een domeinnaam.

De .BE domeinnaam is en blijft het top-level domeinnaam voor België.

Vanwaar deze prijsverschillen?

Het enige verschil zit dikwijls in de service tijdens de verkoop. Alhoewel die absoluut minimaal is. Want je kan gewoon online jouw domeinnaam registreren of verlengen bij een degelijke agent. En dat kan je bij de goedkoopsten ook. Het is echter als je wat vragen hebt dat misschien de goedkoopsten wat minder tijd aan uitleg besteden. Maar we benadrukken hier het woord misschien. Zelf hebben we heel goede ervaringen wat betreft domeinregistraties met VERSIO. En het scheelt ons jaarlijks een pak geld gezien we meer dan 750 Belgische domeinnamen in ons beheer hebben.

Voor hosting van verschillende websites hebben we  echter een andere partner.

Zo komen we aan het volgende punt.

Uw domeinnaam hoeft absoluut niet bij hetzelfde bedrijf te zijn als diegene die uw website maken of hosten (webruimte).

Zo kan je perfect kiezen voor de goedkoopste agent voor registratie van een domeinnaam.  En daar de domeinnaam laten verwijzen naar een webruimte die je huurt bij een ander bedrijf.

De doorverwijzing van de domeinnaam is éénmalig een instelling. Normaal zal het bedrijf waar je webruimte huurt u de nodige gegevens geven voor de instellingen.

Heb je meerdere domeinnamen kan de besparing dus aardig oplopen.

Besparen is een recht! Nog andere tips?

LAAT EEN REACTIE ACHTER